Wedden dat met Jos Brink

Waarschijnlijk kent iedereen die ouder is dan een jaar of dertig “Wedden Dat” met Jos Brink met Sandra Remer nog wel. Hierin konden mensen weddenschappen afsluiten, over vaardigheden waar ze over beschikten. Bekende Nederlanders en Belgen zaten in een panel, en die konden vervolgens aangeven of ze dachten dat een weddenschap zou slagen of niet.

Wedden Dat is van oorsprong een Duits televisieprogramma, de ZDF begon in 1981 met de eerste uitzendingen. In Nederland was het vanaf 1984 op de buis. Jos Brink deed vanaf het begin de presentatie en hij werd de 1e twee seizoenen bijgestaan door Sandra Reemer (met bijzondere bijnaam, zie onder). Myrna Goossen werd de mede-presentatrice in het 3e seizoen.

Jos Brink had voor zijn assistente Sandra Reemer in dit programma een bijnaam (koosnaam), hij noemde haar altijd “Kroepoekje”. Dit deed hij omdat de zangeres Indische roots had. In een interview heeft Sandra Reemer aangegeven dat Jos Brink daar vroeger veel brieven over kreeg met het verzoek te stoppen met deze bijnaam. Tegenwoordig is het zeker ondenkbaar dat een dergelijke bijnaam op tv gebruikt zou kunnen worden.

Hieronder een fragment van de allereerste aflevering. Het fragment bevat tevens de aankondiging van dit programma door Hans van der Togt.

TV shows van toen

slechtniets bijzondersde moeite waardgoedte gek! (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...

2 Comment(s)

  1. Jos Brink is een echte televisie icoon

    Alan J Dyckman | feb 27, 2017 | Reply

  2. Ik weet nog dat we dit vroeger keken samen. Het is tegenwoordig ook op tv, maar heeft niet de charme van toen.

    kamagra online | mrt 3, 2017 | Reply