Ron’s Honeymoon Quiz

De Ron’s Honeymoon Quiz was een show met Ron Brandsteder waarin bruid en bruidegom mee deden om mooie prijzen te winnen. Wie kent niet de bootjes in de vorm van een zwaan, of het spel met de tomatensoep?

De Honeymoonquiz werd uitgezonden door de TROS en later door RTL 4. De winnaars van de show mochten de finale spelen en konden op die manier een luxe huwelijksreis winnen.

Bekende spelletjes waren het Engel en duiveltjesbord waarbij de kandidaten met een lange stok een hart moesten aanwijzen. Zat er een engeltje achter dan was er niets aan de hand, zat er een duiveltje staat dan kreeg je een extra opdracht in de finale. Het finale spel, de laatste 10 minuten, was altijd erg spannend en gaf de kandidaten veel stress. In 10 minuten moesten diverse duiveltjes worden weggespeeld door opdrachten uit te voeren. De meest bekende opdracht was de Toren van Pisa.

Hieronder een fragment van Ron’s Honeymoonquiz. Het gaat om het (lange) intro en je hoort Ron het lied zingen “Engelen bestaan niet”, de standaard opening van iedere show. Alleen bij dit intro ging iets goed mis, voel je ook nattigheid?

TV shows van toen

slechtniets bijzondersde moeite waardgoedte gek! (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Loading...